Detta stör jag mig på bio

Jag sitter och småkollar runt lite på internet med tv:en på i bakgrunden när "Avengers Endgame" rullar förbi och minnena tillbaka till min och Johan romantiska dejtkväll spelas upp i minnet som en film (läs här) tänk att det redan är två veckor sen, vad var det vi sa om att tiden går lite för fort?

I samband med detta så kom jag och tänka på vilken otur man faktiskt kan ha när man går på just bio och hur mycket småsaker det faktiskt är som jag stör mig på om man hamnar med, vi kan kalla det, fel sällskap i biosalongen.
Så här kommer en trevlig liten "stör mig på" lista den här otroligt mulna fredagen i maj.

detta stör jag mig på bio

1. "Coola Kids"
Det är verkligen det värsta som finna när man går på bio, ungdomar som tror att dem är "coola" om dem pratar högt, skriker, kastar popcorn och bara är allmänt irriterande. Detta är enligt mig det sämsta sällskapet i en biosalong.

2. Respektlösheten
På en biosalong så ska man vissa respekt för varandra, det är ändå flera främlingar som har betalat för att se på en film i ett rum. Det finns verkligen inget värre än när folk inte respekterar detta. I min mening så tycker jag att det är otroligt synd att SF har tagit bort sin "visa respekt film" innan alla filmer ska börja. I den så bad dem alla besökare att stänga av mobilerna, visa respekt och vara tysta samt slänga allt skräp i sopporna. Efter att detta togs bort så är det minst 1 gång per biobesök som en telefon med ljud ringer och någon svarar högt, eller att det pratas högt under filmen. Visst. Detta kan vara en tillfällighet som alltid sker när just jag och Johan är på bio men ändå! Det är så otroligt irriterande! Så SF lägg tillbaka "respektfilmen"

3. Prassel
Att man ska ha snacks och godis på bio är en regel gjuten i guld. Bio+ snacks= SANT.
Men man kan faktiskt se till så att det låter så lite som möjligt under filmens början. Jag öppnar alltid min dricka och viker ner kanterna på min eventuella godis/ chips påse innan filmen börjar, allt för att vara så osynlig under filmen som möjligt. Men när människor äter exempelvis chips och vecklar upp och ner chipspåsen om och om igen så får jag panik! Det låter högt och är otroligt irriterande. Igen, var är respekten?

4. Översättare
Snälla förstå mig rätt när jag skriver detta. Självklart ska föräldrar kunna berätta för sina barn vad det är som händer och hjälpa till med översättningen. Det jag inte vill höra när jag är på bio är hur en förälder högt och tydligt läser så att barnet och alla i salongen hör den textande texten till en film. Jag kanske är tuff här men jag vill läsa själv och dras in i filmen själv, att höra en "berättarröst" i bakgrunden är inte vad jag har betalat för.

5. Dryckeshållarna
En udda men ack så viktig punkt att ha med i ett "jag stör mig på, på bio" inlägg. Problemet med dryckeshållarna.
Alla stolar har idag (i den flesta fall) 1 dryckeshållare i varje stol, den är placerad till höger så att alla besökare ska kunna ställa av sig sin dricka under biobesökets gång men ändå så hamnar drickan antingen i knät eller på golvet likt förbannat! Snälla besökare, lär er. Kanske ska man sätta upp en liten lapp om detta "vänligen ställ din mugg till höger"


Detta är vad jag stör mig på. Nu känner jag mig som en sån där stor surtant som inte tål lite ljud eller människor, men det är verkligen inte fallet, ibland behöver man bara få gnälla av sig.

Så vad tycker du, håller du med mig om mina punkter eller är jag lite för jätte känslig.
Kärlek till dig!

Gillar

Kommentarer

JuliaVNMelin
JuliaVNMelin,
Kan hålla med dig om vissa saker,så störigt. Bra inlägg <3
nouw.com/juliavnmelin
MissJohansson
MissJohansson,
Eller hur! Tack vännen! Stor kram vännen! <3
nouw.com/missjohansson
Lene,
Håller med dig på dessa punkter. Även om jag går på bio otroligt sällan så tycker jag som du på dessa punkter. Ha en fin kväll
kramar
Lene
www.nouw.com/mingyllenesparv
MissJohansson
MissJohansson,
happyM
happyM,
Haha åh älskar det här! Håller verkligen med dig, kan vara sååå otroligt störande!! Något som jag stör mig på (som har superkort överkropp och alltid hamnar långt ner i stolen, haha) är dem som sätter upp håret i en hög knut på huvudet!! Sååå irriterande, haha ❤️ Stor kram ❤️
nouw.com/happym
MissJohansson
MissJohansson,
Men JA! Håller med dig! Hur kunde jag missa den? Stor kram! <3
nouw.com/missjohansson
janielindahl
janielindahl,
Tycker inte alls att du på något vis är ”för känslig”! Isåfall kan du skriva upp mig på surtant nummer två 😉💕 Håller helt med dig i att man förväntar sig att få njuta av en film när man betalat biobiljetter för x antal kronor! Då villl man inte ha någon berättarröst i bakgrunden, eller telefoner som ringer mitt i... Inte heller det där ”coola gänget”, de får mer än gärna stanna på högstadiet där de hör hemma, haha ❤️ Kram bästa Anna!
nouw.com/janielindahl
MissJohansson
MissJohansson,
Men vad skönt! Då är vi två surtanter här då! Hihi! Eller hur! Det förstör så mycket! Kram till dig bästaste Janie! <3
nouw.com/missjohansson
Nettan,
Du är absolut inte nån grinig kärring.
Nu när det kostar så pass mycket att gå på bio så vill man ju också Både se och höra den. Inte ha en massa folk runt sig som leker, pratar och gör sig hörda på ett eller annat sätt. Därför går vi inte så ofta på bio längre haha
nettanbergh.blogg.se
MissJohansson
MissJohansson,
Men eller hur! Och biofolket går ju back på det. Jag och min sambo hade lätt betalat några kronor extra för en vakt inne salongen så att man verkligen får det man vill. Så irriterande. Ha en fin dag nu vännen! <3
nouw.com/missjohansson
Instagram missjohansson92Instagram missjohansson92Instagram missjohansson92Instagram missjohansson92Instagram missjohansson92Instagram missjohansson92