Gravid Lista

Innehåller affiliate-länkar

Jag hittade denna härliga Gravid lista på Jannis blogg och tyckte att det var en så mysig läsning att jag känner, varför inte göra min egna.

1. Vilken vecka är du i nu?

Jag är i vecka 22 (21+4)

2. När är du beräknad?

Jag är beräknad den 23 oktober 2020 och eftersom att min födelsedag är den 26 oktober så vet jag att jag i år kommer att få världens finaste födelsedagspresent.

3. När fick du reda på att du var gravid?

Jag hade en känsla i hela min kropp som sa att vi hade lyckats, att vi var gravida. Redan tidigt började bli mer och mer känslig mot dofter, tröttheten slog till och jag kände mig svullen runt magen på ett sätt som jag aldrig har upplevt förut. Jag berättade för min sambo om mina känslor och att jag faktiskt trodde att vi var gravida. Jag köpte två test som jag tog måndagen den 17 februari som visade att mina tankar och känslor var äkta.

4. När och hur berättade du för din partner att du var gravid?

Min sambo visste att jag skulle ta testet på måndag morgon men eftersom att han jobbade och hade viktiga möten under den dagen så bad han mig att inte säga någonting förs än på kvällen när han kom hem. Så när jag fick reda på det fantastiska beskedet att vi två skulle bli tre ville jag ändå överraska honom med den fantastiska nyheten. Jag fixade alkoholfritt bubbel, god mat och tände upp hela lägenheten med levande ljus som han möttes av när han kom hem på kvällen och jag har aldrig sätt min man så glad, chockad, lycklig, lite skärrad, rörd och kärleksfull förut. Men då blev det även verkligt för mig. Vi ska bli föräldrar.


5. Hur gamla var du och din partner och hur länge hade ni varit tillsammans?

Vi har varit tillsammans i 10 år i December. Dem 10 bästa åren i mitt liv. Min livs kärlek.

6. Mådde du mycket illa i början?

Jag har haft en otroligt bra graviditet, inte mått illa alls förutom om jag inte hade ätit ordentligt eller blev utsatt för dofter. Spolarvätska och bearnaisesås var det värsta jag visste i början.

7. Är du känslig?

Eftersom att jag är en rätt så känslig person utan att vara gravid så trodde jag att jag skulle vara världens känsligaste gravida kvinna men nej. Jag har fått några gråtattacker utan anledning och jag kan fräsa på min man när jag inte får något i butiken men annars känner jag mig otroligt "normal" känslomässigt, än så länge i vilket fall.


8. När kände du bebisens första sparkar?

Första sparken kände jag på jobbet i vecka 17 (16+2) En magisk känsla. Idag sparkar lillen glatt där inne dagarna igenom.

9. Hur många ultraljud har du gjort?

Jag har gjort 3 planerade men även nästan 1 varje dag när jag låg inne för mina smärtor på sjukhuset för att kontrollera så att allt var bra med bubblan och det var det.

10. Är du orolig?

Den första gången jag blev orolig var när jag fick mina smärtor och fick åka in akut (läs det inlägget här) I övrigt så har jag levt på känslan och tron på att allt bara kan blir värre om jag blir nojig och orolig och på så sätt stressar upp barnet. Så jag har levt på som vanligt med glädjen över att jag/ vi är gravida och det har fungerat så fint för mig, min sambo och lillen.

11. Har du fått bristningar?

Nej inga bristningar än, jag smörjer in magen med en kropps olja ifrån Aco varje kväll och det verkar ha fungerat för mig. Ni hittar den HÄR!

12. Vet du vad det blir för kön?

Nej det vet vi inte men jag har från dag 1 varit 95% säker på att det är en liten flicka men har under den senaste veckan börjat tänka om pga magens form mm, men vi får se. Vi blir överlyckliga vilket som.


13. Hur vill du att förlossningen ska se ut?

Min målbild med förlossningen är att jag ska föda vaginalt och så naturligt som möjligt. Jag vill i första hand inte ta en massa bedövningar utan gå in med rätt sinnesställning och hjälp av min sambo klara av förlossningen med kraften av min kropp. När jag ser på min kommande förlossning så ser jag inte den med rädsla utan av en fascination över att jag aldrig har kommer att ha gjort något liknande men min kropp kommer att vet precis hur den ska göra och DET tycker jag är så sjukt COOLT!

14. Vilka är dina favoritkläder?

Mjukiskläder, gärna klänning just nu.

15. Vad är du mest/minst sugen på att äta?

Just nu har jag världens craving på sushi. Jag vill ha sushi JÄMT men det fungerar liksom inte så. Jag vill absolut inte ha paprika. Ingen aning om varför men paprika i grytor, kryddor eller färskt, det spelar ingen roll. Paprika är helt uteslutet.

Hoppas ni gillade detta inlägget och tyckte att det var lika mysigt att läsa som jag tyckte det var att få skriva det. Förstår ni att jag längtar till oktober? Låt dessa 18 månader gå fort.

Gillar

Kommentarer

Instagram missjohansson92Instagram missjohansson92Instagram missjohansson92Instagram missjohansson92Instagram missjohansson92Instagram missjohansson92