Gravid v.28

Vilken vecka är du i nu?

Jag är i vecka 28 (27+3)


Hur många procent är avklarade?

68,9% är avklarat


Hur stort är barnet?
Barnet är ca 34 cm långt mellan huvud och fot och väger i slutet av veckan ca 1,23 kg, jag bär alltså på ett mjölkpaket i bubbelform, typ.


Vilken utveckling sker denna vecka med barnet?

Barnet över vidare på att hicka, andas, suga /suga på tummen och röra sig i magen. Ännu finns det plats men redan i detta skedet så börjar barnet att fixerar sig neråt. Lungorna är nu så pass utvecklade att det skulle klara av att andas luft om bubblan skulle ville komma tidigare, dock så skulle en viss hjälp från sjukhuset behövas.


Mysfaktor?
Jag känner mig så tråkig som alltid vill skriva, sparkarna/ rörelserna i magen. Men det är verkligen sant och det som är mysfaktorn just nu samt att vi för någon dag sen plockade upp babyskyddet och gick igenom alla delar mm och det var riktigt mysigt! Alltså allt blir så mycket verkligare!


Hur var vecka 27?

Veckan 27 var bra, dock så har jag känt att mitt humör verkligen har svajat i slutet av veckan och jag spenderade en kväll på att vara sjukt sur och irriterad på J utan att jag egentligen vet varför vilket är så konstigt för att vara jag. Men annars en fin vecka.


Veckans craving?

Tror inte att jag hade något speciellt sug efter något mer än kallt isvatten (om det nu är en craving?) Jag är så sjukt törstig hela tiden så iskallt vatten! YES PLEASE!


Veckans bästa?

Vi såg på lokalnyheterna att dem kommer lätta upp reglerna för parters på sjukhusen/ besöken hos barnmorskan. Om man säger såhär! Jag grät av glädje när jag fick höra detta. Så lycklig.

Veckans Youtubevideo:

I och med att jag vill dokumentera detta så bra som möjligt så har jag även dragit igång en egen liten "Gravid vecka för vecka" på min youtubekanal med målet att lägga ut 1 video i veckan så varför inte även länka med den i detta inlägget?


Gillar

Kommentarer

Evaeliasson
Evaeliasson,
Finns inget mysigare än dom där små sparkarna 🥰
nouw.com/evaeliasson
MissJohansson
MissJohansson,
Kunde inte sagt det bättre själv! <3
nouw.com/missjohansson
Emmaengstrom
Emmaengstrom,
Iskallt vatten är faktiskt himla gott, men kan ju bara tänka mig gravidsuget liksom?! Hoppas humöret kanske blir lite bättre denna vecka, men förstår även att det kan svaja en del ☺️ KRAM ❤️
nouw.com/emmaengstrom
MissJohansson
MissJohansson,
Så otroligt gott! Ja nu har det varit lugnt på den punkten sen det hände den veckan och jag hoppas att det stannar där.
nouw.com/missjohansson
Marie,
Ohh men superstort grattis vad roligt
sweeetwordsbymirre.com
MissJohansson
MissJohansson,
Tusen tack snälla du! Tack!! <3
nouw.com/missjohansson
Instagram missjohansson92Instagram missjohansson92Instagram missjohansson92Instagram missjohansson92Instagram missjohansson92Instagram missjohansson92