Må bättre under mensen- Mina bästa tips

Jag mår så sjukt dåligt under dem första 2-3 dagarna under den berömda kvinnaveckan och eftersom att jag fick besök av fröken röd i förrgår så mår jag just nu riktigt dålig och tänkte därför dela med mig utav lite tips eller "Lifehacks" om hur du mår bättre under mensen.

Jag har en äkta hatkärlek till min kära kvinnovecka. Kärlek och glädje eftersom att jag får en kvitto på att kroppen faktiskt fungerar som den ska och hatet till hur jag mår under dem första dagarna. Jag mår illa, har värk som strålar ner i ryggen med världens magsmärtor på detta, det är verkligen inte roligt någonstans och jag är så avundsjuk på dem som inte ens "känner av" sin vecka.

Mina bästa tips vid smärta

1. Berätta.
Jag är ju som jag är. Jag får så dåligt samvete om jag råkar kalla Johan för exempelvis "Idiot" och ber om ursäkt så fort jag får möjlighet och under lingonveckan med PMS, hormoner och allt vad det innebär så är det lätt att det flyger ur lite dumma ord här och där (även om det inte sker för ofta men ändå) därför är det alltid lika bra att berätta för dem du lever med att veckan är här även om det är sjukt jobbigt.

2. Smärtlindring.
För att jag ska vara någon form av människa i början av mensen så behöver jag smärtlindrande i form av Iprem eller Alvedon, oftast en av varje. Detta är någonting som alltid måste finnas hemma annars är det jag som ligger och kramar toaletten av smärta.

3. Fräscha underkläder- dissa menstrosorna.
Jag vet, detta är ett konstigt tips men under min vecka så känner jag mig inte som den mest attraktivaste eller snyggaste personen på denna planeten. Jag känner mig ful, äcklig, svullen och rund. Men för att få bort dessa tankar och känslor så ser jag till att ändå hålla mig och min hygien fräsch. Att ha "menstrosor" är toppenbra men kanske bara under den första dagen, därefter åker mina lite fina trosor fram ur lådan igen och jag gissar på att det helt är psykiskt men det ger mig en fräschare känsla. Så dissa fultrosorna.

4. Unna dig.
Unna dig saker under denna veckan. Det är vi f*n värda. Är du som jag och vill ha fett, socker och salt under denna veckan så unna dig det. Är det en fet pizza med chokladkaka till efterrätt som du vill ha, ta dig då det.

Detta är min favorit under lingonveckan. Marabou Frukt och Mandel. Ett måste i mitt skafferi.

5. Ro om dig själv.
Jag älskar att relaxa. Under veckan så ser jag alltid till att ta lite extra hand om mig själv. Jag lägger en ansiktsmask, hårinpackning, tänder ljus och äter något gott (typ Marabou Frukt & Mandel) och ta hand om dig själv. Oftast ber jag även Johan om en massage bara för att få njuta lite extra.
Det är verkligen receptet på en bättre dag vid smärta.

6. Feel Good.
Mitt sista tips är ett av dem bästa tipsen som kan involvera allt här ovan. Kryp ner under en filt med en vetekudde på magen framför en "feelgood" film eller serie och bara njut. Du är grym. Glöm aldrig det.

Detta är mina tips under den berömda lingonveckan och det både fungerar och gör min vecka lite bättre även om jag mår skit vissa gånger.
Har du något annat tips som fungerar för dig? Har du något eget "lifehack" som du kör på?

Kärlek till dig.

Gillar

Kommentarer

alexandralennberg
alexandralennberg,
Härligt men folk som pratar om sin mens tycker jag 😁
nouw.com/alexandralennberg
MissJohansson
MissJohansson,
Eller hur! Något som varje kvinna går igenom så varför vara tyst om det! Hehe! Stor kram kompis! <3
nouw.com/missjohansson
MittLivOmMig
MittLivOmMig,
Det där med att unna sig själv nåt onyttigt så fort man har röda veckan är nåt som JAG helst vill undvika då jag har så lätt å gå upp i vikt. Ska jag ha nåt sött som typ godis får det bli TWEEK GODIS(färre kalorier å 95% mindre socker eller vad det brukar stå på påsen) eller så får jag försöka köpa nå frukt å äta HUR godis sugen jag än är på vanligt godis.
nouw.com/mittlivommig
MissJohansson
MissJohansson,
Vad duktig du är som undviker! Jag önskar att jag var lika bra, dock brukar även röda vindruvor göra susen för mig, dem är ju rätt söta. kram! <3
nouw.com/missjohansson
happyM
happyM,
Sååå himla bra tips verkligen ❤️ Brukar unna mig en hel del under lingonveckan hihi ❤️ Kram
nouw.com/happym
MissJohansson
MissJohansson,
Det gör du helt rätt i! Stor kram hjärtat! <3
nouw.com/missjohansson
Instagram missjohansson92Instagram missjohansson92Instagram missjohansson92Instagram missjohansson92Instagram missjohansson92Instagram missjohansson92