Mina 3 bästa tips- Vänd det negativa till det positiva

Att vara en positiv person och se på livet med positiva ögon är någonting som jag har valt att leva mitt liv och vardag efter. Varför kanske du undrar nu och svaret på den frågan är enkel, det ger mig så otroligt mycket mer att leva positivt än negativt.

Jag är alltså den där "jobbiga" personen som många människor väljer att sucka eller kommenterar om. Men detta har verkligen givit mig så otroligt mycket och gjort mig till den självständiga och glada människa jag är idag.

Med detta så menar jag självklart inte att jag alltid har bra dagar, för det har jag verkligen inte utan vissa dagar är på ren svenska skit med dålig energi både inom och runt mig och då är tankarna allt annat än positiva.
Men jag väljer att tänka ändå att med en positiv inställning och med ett leende på läpparna så kommer man långt, oavsett vad just långt är för just dig. Så därför vill jag dela med mig om mina 3 bästa tips om hur jag vänder en dålig dag till den bästa, Negativt till Positivt.

Mina 3 bästa tips på hur du vänder det negativa till det positiva

1. Positiv första tanke.
Din dag börjar när du slår upp ögonen varje morgon, vilket betyder att du bestämmer redan där och då hur din dag kommer att se ut, du lägger alltså grunden för dagen och energin redan där.
Så varför inte börja varje dag med en positiv tanke eller att du högt och tydligt säger en härlig mening för dig själv, som exempelvis "Godmorgon världens bästa människa" eller "Idag är jag extra tacksam för att jag är jag".

Detta behöver inte vara något avancerat eller energitagande, ibland räcker det med ett enkelt leende eller en positiv tanke men att starta varje dag i en positiv anda kommer att ge varje dag en stadig och positiv grund att bygga på.

2. Umgås inte med energitjuvar.
Något som jag har otroligt svårt med är just denna punken för även om jag vet att jag inte kommer att må bra av att umgås med en specifik person så går jag om och om igen med på att möta upp just denna personen för att vara snäll, en person som jag i grunden gillar men som äter upp all min energi vilket gör mig låg.

​Förra ca 2 somrar sen så bestämde jag mig för att inte längre lägga någon energi på dessa personer och inte aktivt vara "snäll" och ha kontakt med dem utan bara omge mig med människor som ger mig energi och glädje och inte snor den som tjuvar och jag mår så otroligt mycket bättre. Så säg hejdå till energitjuvarna i ditt liv och behåll bara dem som ger dig energi.

3. Du är bra. Nej... du är BÄST.
Precis som rubriken lyder så är detta det bästa för att få en underbar dag med en härlig energi och positivtet. Gillar du inte dig själv eller tror på dig själv så är det i och med det svårt att både sprida och ge tillbaka härligheter. Så även om det är svårt (och tro mig, jag har jättesvårt med detta) så tro på dig själv för du är bra, nej... du är BÄST! Ingen kan vara dig som just du.

Jag är ingen expert på detta område men detta är tre tips som jag har tagit åt mig och gör varje dag med undantag för dem där otroligt jobbiga dagarna för även om du är som jag en positiv person så kommer dem alltid att finas där.

Jag väljer att leva mitt liv positivt.

Vad gör du för att få den där perfekta dagen?

Gillar

Kommentarer

Desireekujala
Desireekujala,
Så bra tips! <3
nouw.com/desireekujala
MissJohansson
MissJohansson,
Tusen tack snälla du! <3
nouw.com/missjohansson
Instagram missjohansson92Instagram missjohansson92Instagram missjohansson92Instagram missjohansson92Instagram missjohansson92Instagram missjohansson92