Nervöst inför tillväxtultraljud

Sista gång jag får se bubblan i magen?

Om exakt 1 timma så ska jag åter igen sätta mig i bilen och åka själv ut till Trollhättan och Näl för att gå på ett nytt tillväxtultraljud för att se hur bubblan växer eftersom att bubblan som sagt är lite liten vi dem tidigare ultraljuden.


I onsdags så var jag hos barnmorskan och när hon mätte magen så var magen 1 cm mindre än var den var när jag var där sist vilket var för tre veckor sen. Min barnmorska berättade dock att jag inte skulle oroa mig eller bli nervös över detta eftersom att det lätt kan handla om ett enkelt mänskligt fel eftersom att dem mäter med måttband, men detta har ändå gjort mig lite nojig nu under förmiddagen även om det inte behöver betyda någonting.

Detta kommer att bli mitt andra tillväxtultraljud och dem tidigare gångerna har visat att bubblan växer fint i sin egna kurva alltså inte i den "normala kurvan" och med tanke på hur mycket bubblan rör sig, hickar och hur fina hjärtljuden lät i onsdags så borde jag inte vara nervös eller orolig men trotts det och informationen som jag får har jag blivit det och det handlar mest om mina frågor som snurrar runt i hjärnan på mig.

Vad händer om det är för lite fostervatten? Eller om bubblan inte får tillräckligt med näring, vad händer då? Eller handlar minus tecknet i onsdags helt enkelt på den mänskliga faktorn att dem mätte fel förra gången? Frågorna är många och jag vet att mätningarna som dem gör vid ett ultraljud är en uppskattning.


Jaja, jag ska försöka att bara ta det lugnt och hoppas på det bästa. Bubblan rör runt och grejar för fullt där inne i magen just nu i skrivande stund så jag tror nog att allt är bra. Jag lovar att uppdatera er senare.

Nu måste jag göra mig iordning. Wish us good luck!

Gillar

Kommentarer

Instagram missjohansson92Instagram missjohansson92Instagram missjohansson92Instagram missjohansson92Instagram missjohansson92Instagram missjohansson92