Snapchat: Låt mig förklara mig

Som några av er kanske har märkt så har jag tagit bort funktionen på snapshat som gör att allt och alla kan kontakta mig. Detta var inte ett lätt beslut att ta men tillslut så rann bägaren över kan vi väl kort och lätt säga.

Jag ser inte mig själv som en "offentlig person" eller någonting så förstå mig rätt när du läser detta inlägg.

I och med att jag startade min youtube för lite mer än ett år sen så har jag haft en öppen snapchat för att hålla kontakten med mina följare, fråga om hjälp, säga hej och lite till. Detta är ingenting som jag tycker har varit jobbigt utan mer roligt, roligt att se vilka som följer mig, roligt att höra om deras åsikter, roligt att veta vem som ligger bakom dem fina orden, det var roligt, till en början.
För några månader sen så började det att bli för mycket för mig igen, både privat och som "Miss Johansson" jag och Johan bodde isär tillfälligt, jag bodde hos mina föräldrar och hade precis startat ett nytt kapitel i mitt liv i och med skolan och det var både en tuff och jobbig period för mig, den första tiden efter min långa sjukskrivning.
Jag fick som jag har berättat i ett tidigare inlägg min första "stalker" den 9åriga tjejen (ni hittar inlägget HÄR) och andra otroligt konstiga följare som har skickat lite för opassande bilder till mig, läs nakna mäns könsorgan, jag har blivit uppbjuden till Stockholm för att bo på lyxhotell i utbyte mot närhet och sex. Jag har fått allt och lite till på snapchat, mest otroligt fin kontakt med mina fina följare och då har några av dem faktiskt blivit fina vänner till mig men även ifrån den andra delen och kanske är snapchat lätt "uppdelat" för att det är en platform där du kan vara hur anonym du vill.
I vilket fall, detta som jag har berättat för er ovan någonting jag tyckte var jobbigt till en början, men tillslut så lärde jag mig att faktiskt hantera detta och inte ens öppna dessa personers snaps till mig. Jag tog bort dem ur mitt liv.

Men nu dem senaste veckorna så har folk ringt mig via snapchat dygnet runt, nätterna ut, jag har en person som har skrivit till mig och berättat om att personen skall ta sitt självmord, att personen inte vill leva. Detta får jag, en lite person som knappt vet hur hon själv skall hantera vissa problem, som knappt kan knyta skorna själv utan att ropa på sin pojkvän... detta är jag.

Detta är bara en bråkdel av allt jag får dagligen och nu orkar jag inte mer. Jag orkar inte få dåligt samvete över att jag inte kan rädda världen. Jag orkar inte tänka på att jag borde svara den "9 åriga tjejen" innan någon tar mitt liv. Jag borde kunna göra mer. Uppvaknandet kom när jag satt i skolan och skulle fokusera på tobak i tandvården men istället så satt jag och stirrade på min mobil som vibrerade till var 3dje sekund med nya notiser ifrån snapchat ifrån två personer, jag svarade och bad dem båda att sluta eftersom att jag satt i skolan, till svar fick jag "Jag får ju skriva till dig om jag vill, inte mitt problem att du är i skolan din *****" och där, precis där och då fick jag nog. Jag kan inte rädda världen och jag kan inte må dåligt och inte fokusera på skolan pga att några av mina följare inte kan respektera att jag är en människa med känslor och ingen robot... så det var precis vad jag gjorde, jag stänge av funktionen och har nu levt ett dygn ifred.

Med denna text så vill jag inte häng ut någon och jag vill absolut inte att någon ska känna sig påhoppad eller hatad på utan detta är för att ge er en liten förståelse varför jag har valt att stänga ner funktion "alla kan kontakta dig" tillfälligt. En dag så kanske jag sätter igång funktionen igen men just nu så måste jag få bli "orädd" för vad som kan komma till mig via snapchat. Rädd för mig själv och rädd för andras skull. Ingen ska behöva må dåligt men mår du dåligt så finns det alltid hjälp som man kan få, Bris exempelvis.

Jag älskar alla som följer mig och stöttar mig i alla tokigheter som jag gör i mitt liv, från jobb till videos. Ni är bäst! Så är det bara, jag behöver bara lite tid.

All my love to you all!

Gillar

Kommentarer

AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,
Men så obehagligt. Tråkigt att det som egentligen är så positivt ska behöva ha en sådan baksida. Helt rätt av dig att stänga av tillgängligheten, oavsett om det är tillfälligt eller permanent.
nouw.com/annaskarblom
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Usch, så tråkigt... Måste dock kika in din youtube =)
nouw.com/frökenrödlök
Instagram missjohansson92Instagram missjohansson92Instagram missjohansson92Instagram missjohansson92Instagram missjohansson92Instagram missjohansson92