Sockerfri Kladdkaka



Vilken chock jag fick imorse när jag satte igång radion och dem berättade att det idag är kladdkakans dag idag och då var jag ju bara tvungen att slänga ihop en god kaka efter praktiken.
Under hela Oktober månad så körde jag på en helt sockerfri period och klarade det hur lätt och bra som helst, nu i November är min lilla utmaning avslutad men eftersom att jag inte tyckte att det gick så bra så kommer jag att fortsätta på detta sättet och endast tacka ja vid kalas, festligheter mm (minus det lilla godiset jag åt igår kväll... upps...) så idag fick det bli en sockerfri kladdkaka och den var sååå otroligt god! Jättelätt att göra och igen supergod! Dock så fick jag en lite chock när jag stod och gjorde kakan, kakan innehåller nämligen både morot, dadlar, olivolja, salt och ägg mm så för en sekund kunde jag inte släppa tanken om jag gjorde en kladdkaka eller en maträtt till middagen... men gillar du att testa på nya recept och att baka så testa denna!
Det låter helt knäppt med den lite speciella blandningen som är i smeten men tror mig, det var otroligt gott! Mums!
Nu ska jag hoppa i sängen och kolla ett avsnitt av någon serie innan jag somnar.
Hoppas ni har haft en jättefin dag!
Sockerfri Kladdkaka
Du behöver:
• 100g Mörk Choklad (70%)
•1 riven morot (ca 2dl)
•12 kärnfria mjuka torkade dadlar
• 2dl Cashewnötter eller Hasselnötter
•2 Ägg
•1/2 tsk vanlijpulver
•1/2 tsk Flinsalt
•1 dl kokos
•1/2 olivolja
Så gör du:
Sätt på ugnen på 175°. Smöra valfri from. Mixa alla ingredienser i en matberedare, börja med nötterna och dadlarna. Mixa tills det blir till en fin smet. Sätt in kakan i mitten av ugnen och grädda i 10minuter, KLART!


Gillar
Kommentarer





